Over de docente:

Lien Siwalette is een erkende Thaise massage docente, die is aangesloten bij de T.M.C.school in Chiang Mai.

Als kind van Molukse ouders, en opgevoed in een gesloten gemeenschap in  Westerbork, is lien met pitjit ( massage ) opgegroeid. Zo  werd ze al op jonge leeftijd spelenderwijs  bekendgemaakt met de natuurelementen lucht en vuur. Termen als  masoek angin, vrij vertaald : het binnenkomen van de wind en panas dalam , dat te veel warmte in je lichaam betekent, werd vaak toegepast in het dagelijks leven.  Net zoals bij de Thaise massage zijn de 4 elementen: vuur, wind, lucht en aarde niet meer weg te denken in haar  massagebehandelingen.

Waarom Thaise massage?

Wat mij boeit in deze massagevorm is de massagetechniek. Door het gelijkmatige ritme van de massage ontstaat een cadans die meditatief werkt, zowel voor de gemasseerde als voor de masseur. Het houdt mij, als 60 plusser, nog steeds flexibel in mijn lichaam.

2003: Diploma Thaise massage Niveau 1, 2 , 3 en Thaise voetreflexmassage. Gevolgd aan de T.M.C.school, Chiang Mai.

2006: Basisdiploma Thaise massage, Oliemassage en aromatherapie. Beide gevolgd aan de Wat Pho traditional massage school Bangkok.

2009: Diploma GCT trainer ( 300 uren ) Gouvernment Certified Thai Massage professional and teacher training international curriculum.

2010: Thai massage Holland opleiding en cursussen / full time masseur.

 Voetreflex therapeut en Reiki Master.

2014: Oprichtster van Stichting Educatie Massage ( STEM ) Het doel van STEM is het gratis opleiden van mensen zonder vast werk en vast inkomen, jongeren met een lage opleiding, visueel gehandicapten, zowel nationaal als internationaal, tot professionele masseurs. Dit willen wij doen in samenwerking met lokale organisaties. ( Op dit ogenblik is de website uit de lucht )

2017: Kennis van de traditionele Molukse massages en kruidenbaden.

2018: Organisator van de Ambon Yoga - en Wellnessvakantie.

2019:  Djaga katong punya orang orang tua./ Zorg voor onze ouderen.
Ruesi Dadton, zoals deze vorm van Yoga heet, komt uit Thailand.
Eenvoudige oefeningen worden gegeven in de vorm van: ademhalingstechnieken, (heilzame ) strekkingen die je ook op een gewone stoel of staand kan beoefenen, en  zelfmassage. Locatie: Assen.

2019: In augustus heeft Lien de 5 weekse docenten vervolgopleiding afgerond in Chiang Mai,  Thailand.  de  GCT trainer 600 uren ( part 1 )

2020: Oprichtster training Molukse pitjit en Wellness.

Lien richt zich nu alleen op het geven van verschillende Thaise - en Molukse massagecursussen.

2021: URUTISIWA deze massagevorm is door Lien bedacht.URUT ISIWA massage training.  Ze werkt nu  ook op freelance basis en biedt op maat gemaakte cursussen.