C.V.
Mijn eerste verre reis was met mijn moeder in 1992. In dat jaar zag ik voor het eerst het geboorteland van mijn ouders. Het eiland Ambon, op de Molukken, waar mijn moeder mij  liet zien waar, en hoe zij haar jeugd heeft doorgebracht.
1998. Ik nam ontslag van mijn werk, en vertrok voor een half jaar naar Guatemala, waar ik vrijwilligerswerk deed, en de landen Honduras, Cuba en Costa Rica bezocht.
Begin 1999 ging ik naar
Australië om de westkant van het land te bewonderen.  Datzelfde jaar reisde ik voor 4 maanden naar India, waar ik de cultuur proefde van het Verre Oosten. 
2000. Voor de tweede keer ging ik voor 4 maanden naar mijn geliefde Guatemala.
2001. En voor de tweede keer verbleef ik 4 maanden in India. Daar werd ik in Tiltjala, Calcutta ingewijd in de meditatie, die ik dagelijks nog beoefen.

 

Mijn reis naar de Thaise massage.
In december  2002 verbleef ik een tijd in het prachtige Lake Toba in Sumatra.
Begin 2003, reisde ik via Maleisie en Bangkok naar Chiang Mai. Daar volgde ik de Thaise massage opleiding niveau 1 bij de T.M.C.school o.l.v. Kanchanoo Muangsiri en Jan Chaithavuthi.  In hetzelfde jaar keerde ik terug naar Chiang Mai om niveau 2 en niveau 3 te volgen. Teruggekomen in Nederland masseerde ik zoveel mogelijk in mijn vrije tijd om zo de massagetechnieken onder de knie te krijgen.
2007. Nog sterk onder de indruk van de Thaise massage, ging ik terug naar Bangkok om bij de wereldberoemde Wat Pho Thai Massage school, de basiscursus Thaise massage te volgen en de Thaise oliemassage.
Tussen 2002 en 2009 woonde ik 6 maanden per jaar in Noorwegen waar ik mij verdiepte in de Khaosiki, Yoga en meditatie.
2009. Ik koos ervoor, om bij de T.M.C. school de docentenopleiding Thaise Massage te volgen, die ik behaalde en GCT trainer werd.
2010. In dat  jaar begon  ik als GCT trainer, Government Certified Thai massage professional and teacher training international curriculum, de Thaise massage cursussen en workshops te geven .
2014. Stichting Educatie Massage is door mij opgericht. Het doel is het gratis opleiden van mensen zonder vast werk en vast inkomen, jongeren met een lage opleiding, visueel gehandicapten, zowel nationaal als internationaal, tot professionele masseurs.
Ik werd voorzitter van de Noabershop. De Noabershop is een non-profit stichting, een platform, het verbinden van mensen, levensbeschouwing, kunst en cultuur. Daarnaast werkte ik fulltime als Thaise massage therapeut en Thaise massage docent.
2016. Met mijn Stichting Educatie Massage ging ik, vergezeld met mijn partner Tonko Beishuizen, naar het eiland Flores in Indonesie, om de Thaise voetmassagecursus te geven aan de lokale bevolking.
2017. Op verzoek van mijn dochter Thirza, begeleidde ik haar naar Ambon, zoals mijn moeder mij in 1992 mij heeft begeleid. Daarnaast gaf ik voor mijn Stichting Educatie Massage de Thaise voetmassagecursus aan enkele  vrouwen van het eiland.
In hetzelfde jaar kreeg ik kennis van de eeuwen oude Molukse geneeskrachtige kruiden. Ik voel me bevoorrecht en dankbaar om deze te mogen ontvangen.  Dankzij Mevrouw D. Tatuhey-Marlissa uit Assen, pas ik nu deze methoden toe, aan mijn massagebehandelingen.
2018. In maart organiseerde ik mijn eerste Yoga- en Wellness vakantie in Ambon.  Ook de  kennis van de Molukse kruiden en bladeren zijn nu tastbaarder geworden. De volgende Yoga- en Wellness vakantie staat gepland op 25 september 2018. Dan zal ik weer het pad van de massages en kruiden volgen.

2019. Van 15 juli tot en met 16 augustus 2019 heb ik  een intensieve vervolgopleiding docent Thaise massage gevolgd bij de T.M.C. school, Chiang Mai. nl. de 450 uren GCT training. 

2020. Door het verplicht thuisblijven tijdens de corona-periode heb ik besloten om minder te masseren en dit af te bouwen. Ik ga me alleen maar concentreren op het geven van de Thaise - en de Molukse massagecursussen. Inmiddels zijn de cursussen Molukse pitjit en wellness begonnen, waar mijn passie ligt. Dit is het doorgeven van het Moluks erfgoed.  Voor meer informatie zie: www.stichtingeducatiemassage.com

Oktober 2020 : Inmiddels ben ik  gestopt met het geven van massages.

Ik richt me nu alleen op het geven van verschillende Thaise - en Molukse massagecursussen.

Daarnaast begeleid ik mijn Massageteam die een gedeelte van mijn werk ( Thaise- en Molukse massage ) overneemt.

Zie ook Massageteam Noabershop: Massage behandelingen bij Massageteam Noabershop

2021. URUT ISIWA:  deze massagevorm is door mij  bedacht.URUT ISIWA massage training.  

Vanaf 12 augustus tot en midden oktober ben ik in Chiang Mai Thailand om de GCT 600 uren training ( vervolg docenten opleding ) af te maken.

Een aantal weken onder de pannen bij de moederschool, T.M.C. school, Chiang Mai.