Ontdek de Urut Isiwa Molukse Massage: Een Eeuwenoude Geneeskunde.

Op 21 oktober 2023 staat er iets bijzonders te gebeuren bij Het Streekmuseum Krimpenerwaard, en jij bent uitgenodigd om deel uit te maken van deze magische ervaring. Lien Siwalette, de gedreven eigenaar van Thai Massage Holland, zal op deze dag een exclusieve onthulling presenteren van de Urut Isiwa Molukse massage, een eeuwenoude geneeskunde die diepgeworteld is in de rijke Molukse cultuur.

De Urut Isiwa massage omvat vier essentiële pijlers: Massage, Geneeskrachtige kruiden, Postpartum Zorg en Orthopedie. Dit evenement biedt je de kans om meer te leren over elk van deze elementen en de diepgaande impact die ze hebben op het welzijn en de gezondheid.

Tijdens de dag zullen er live demonstraties zijn van traditionele massagetechnieken, waardoor je een unieke kans krijgt om de kunst en het vakmanschap van deze geneeswijze van dichtbij te ervaren. En als kers op de taart kun je genieten van een gratis proefmassage ter plaatse, zodat je zelf kunt voelen hoe deze eeuwenoude traditie de geest en het lichaam kan kalmeren en herstellen.

Dit evenement is gratis toegankelijk en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in wellness, traditie, of gewoon nieuwsgierig is naar de fascinerende wereld van de Molukse cultuur. Het zal plaatsvinden bij Het Streekmuseum Krimpenerwaard van 13:00 tot 16:00 uur.

22 oktober 2023. The day after.

De lezing Urut Isiwa Molukse Massage was bijzonder geslaagd.
De tukang2 Urut hebben korte massagebehandelingen gegeven.
We zaten in een gezellig, knusse gedeelte van het Streekmuseum Krimpenerwaard.
Het Molukse  publiek was enthousiast, omdat er herkenning was.
Het overig publiek was verrast dat er zoveel te vertellen valt over de traditionele Molukse geneeswijze.

Vandaag heb ik via messenger dit bericht ontvangen:
Gisteren bij jouw uitleg geweest in het streekmuseum.
Wat een mooi verhaal , een oercultuur met zoveel kennis,
Nogmaals dank voor je mooie verhaal, en breng het over op veel andere mensen zodat kennis bewaard.

Dank je wel bung Nico Haliwela dat je mij hebt gevraagd om deze lezing te geven.
En natuurlijk bedankt Hilde van den Berg, directrice van het streekmuseum voor de gastvrijheid.En last but not least...We hebben heerlijk genoten van het Moluks eten. Daarvoor ook heel erg bedankt ibu ibu.