Thaise Yogistrekkingen:   Luesri Dadton ( Ruesi Dadton ):

 

The Thai Hermit’s exercises.
Een heremiet is een persoon die zich uit religieuze overwegingen terugtrekt uit de samenleving.


Luesri dadton bestaat uit: ademhalingstechnieken, zelfmassage, acupressuur, dynamische yogaoefeningen, houdingen, mantra’s , visualisaties en meditatie.


Luesri of Ruesi komt van het woord Rishi wat in het Sanskriet heremiet betekent. Dat betekent strekken. Ton betekent zichzelf.
In Thailand zijn er verschillende tradities van de Luesri : De Thai /Malay ( Maleisie ) uit het zuiden, De Thai / Lao ( Laos ) uit het Noordoosten, Het centrale Thai/Khmer uit het noorden en de Thai/ Birma/ Tibetaanse traditie.

 

Vind u het moeilijk om op een yogamat te zitten, dan is dat geen probleem. Deze yogistekkingen kunnen ook op een stoel gedaan worden.

Zie voor meer informatie naar:

proefles stoelyoga ( Thaise Yogistrekkingen )

 


De basis van de Traditionele Thaise massage

De basis van de traditionele Thaise massage is de Luesri dadton. Door jarenlang te experimenteren is er een kennis ontwikkeld van verschillende houdingen die heilzaam werken op het menselijk lichaam en geest. Zoals de technieken van verschillende poses, de drukpunten op de energiekanalen, de toepassingen van drukpunten op de “windgates”. Zo is de Thaise massage ontstaan. Het is niet alleen de bron van de Thaise massage maar het is ook een methode om jezelf te behandelen en je eigen gezondheid in stand te houden.

 

De lessen worden op woensdag gehouden. Duur: 1 uur.

M.i.v. eind oktober worden er weer lessen gegeven.

De tijden zijn nog niet beken.

 

 

Cursusleidster: Lien Siwalette

Inschrijven: U kunt uw inschrijving bevestigen door het lesgeld over te maken op:

Bankrek.nr: NL97ABNA0558404049 o.v.m. Thaise Yoga les

Locatie: Rolderstraat 9, Assen

Maximaal 3 personen per les.